Tyske turister tatt på grensa etter å ha fisket tre tonn

Et av norgeshistoriens største beslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre tyske statsborgere  ble onsdag denne uka stoppet på vei ut av Norge ved Bjørnefjell i en varebil med 750 kilo renskåret torskefilet.

Ifølge tollerne som gjorde storfangsten må tyskerne ha tatt opp nærmere tre tonn fisk for å få så mye filet, skriver avisa Fremover.

- Jeg er ikke kjent med at noen turistfiskere har blitt tatt med så mye fisk noen gang i Norge. Så om ikke dette er Norgeshistoriens største beslag noen sinne fra turistfiskere, så er det i hvertfall helt klart blant de aller største, sier kontorsjef Rolf Berget ved Narvik Tollsted til Fremover.

Det var en tollinspektør på vei hjem fra vakt på tollstasjonen som fattet mistanke til det tyske reisefølget, som kjørte i en tydelig nedlastet bil. Tjenestemannen varslet kollegene på Bjørnefjell, som tok bilen inn for kontroll.

Da fant de kasse på kasse med frossen torskefilet pakket enkeltvis.

Tyskerne hevdet de fraktet fisk for flere venner som hadde fisket i Troms, men transporten var utvilsomt ulovlig. De tre i varebilen hadde med seg det som tilsvarer lovlig kvote for 50 personer.

- De som «eier» kvoten må selv frakte fisken over grensen, sier Berget til Fremover.