Tysker etterlyst for drap pågrepet i Sør-Trøndelag

Tatt av politiet på fylkesvei 714.

PÅGREP ETTERLYST TYSKER:  Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i dag en tysker mistenkt for drap på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord kommune.  Foto: Henrik Sundgård
PÅGREP ETTERLYST TYSKER: Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i dag en tysker mistenkt for drap på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord kommune. Foto: Henrik SundgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tysk mann i 20-årene som er etterlyst for drap i Tyskland ble i ettermiddag pågrepet på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Sør-Trøndelag.

Det melder politiet i Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Mannen ble pågrepet av norsk politi i det politiet omtaler som en vellykket politiaksjon klokka 17.35. Den etterlyste ble så fraktet til arresten i Trondheim.

Mannen ble pågrepet utendørs, ved fylkesvei 714.

- Han ble pågrepet uten dramatikk. Vi viste hvor han var på bakgrunn av etteretningsopplysninger, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Ann Kristin Øie til Dagbladet.

Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

Kontaktet av tysk politi Kontakten med politiet i Tyskland håndteres av Kripos, som ble kontaktet av tysk politi i dag.


- De oppga en tysk statsborger som var etterlyst i Schengen. De sa at det tydet på at han var i Norge, sier Ida Dahl Nilsen, presseansvarlig i Kripos til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan politiet klarte å finne ut av hvor mannen befant seg.

Framstilles for fengsling
Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Norge før en begjæring om overføring til Tyskland behandles. Kripos kjenner ikke til omstendighetene rundt saken fra Tyskland, der mannen har status som drapssiktet.

Til Adressa forklarer Dahl Nilsen at de Kripos har fungert som bindeledd i saken mellom politiet i Sør-Trøndelag og tysk politi.

(Dagbladet.no kommer med mer.)