Tysker etterlyst for drap pågrepet i Sør-Trøndelag

Tatt av politiet på fylkesvei 714.

PÅGREP ETTERLYST TYSKER:  Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i dag en tysker mistenkt for drap på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord kommune.  Foto: Henrik Sundgård
PÅGREP ETTERLYST TYSKER: Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i dag en tysker mistenkt for drap på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord kommune. Foto: Henrik Sundgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tysk mann i 20-årene som er etterlyst for drap i Tyskland ble i ettermiddag pågrepet på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Sør-Trøndelag.

Det melder politiet i Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Mannen ble pågrepet av norsk politi i det politiet omtaler som en vellykket politiaksjon klokka 17.35. Den etterlyste ble så fraktet til arresten i Trondheim.

Mannen ble pågrepet utendørs, ved fylkesvei 714.

- Han ble pågrepet uten dramatikk. Vi viste hvor han var på bakgrunn av etteretningsopplysninger, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Ann Kristin Øie til Dagbladet.

Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

Kontaktet av tysk politi Kontakten med politiet i Tyskland håndteres av Kripos, som ble kontaktet av tysk politi i dag.

- De oppga en tysk statsborger som var etterlyst i Schengen. De sa at det tydet på at han var i Norge, sier Ida Dahl Nilsen, presseansvarlig i Kripos til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan politiet klarte å finne ut av hvor mannen befant seg.

Framstilles for fengsling Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Norge før en begjæring om overføring til Tyskland behandles. Kripos kjenner ikke til omstendighetene rundt saken fra Tyskland, der mannen har status som drapssiktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.