Tysker lurte norske cruisekunder

Feriedrømmen strandet for de nesten 100 som kjøpte turen gjennom nettstedet Ibazar i Sverige. Politiet regner med minst 50 anmeldelser mot mannen som også lurte norske kunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reisene ble betalt, men det annonserte luksuscruiset eksisterte ikke, skriver den svenske avisa Expressen.

Gjennom en annonse på Ibazar skal en mann i Tyskland, gjennom en mellommann i Göteborg, ha solgt 90 luksusferier i Florida og Karibien som ikke eksisterte. Feriene skal ha kostet rundt 15 000 svenske kroner.

Da kundene ikke mottok billettene sine, tok de kontakt med mellommannen i Göteborg. Hun forsto at ikke alt var som det skulle da det amerikanske reiseselskapet Club Holiday, som mannen sa han representerte, ikke kjente til reisene. Mannen i Tyskland hadde da allerede tømt kontoen pengene ble betalt til.

Også norske kunder

Både mellommannen i Göteborg og to kunder i Lysekil har politianmeldt mannen.

- Hittil har fem anmeldelser kommet inn, men vi venter oss minst 50. Kvinnen har fortalt at hun formidlet reiser til 97 personer, hvorav noen fra Norge, sier Hasse Carlsson ved Göteborgspolitiet til avisa Bohusläningen.

Auksjons- og annonsetjenesten Ibazar beklager det inntrufne.

- Det er første gangen vi har vært utsatt for dette. Vi følger alltid opp annonsørene våre, så jeg er overrasket over at denne personen lykkes med å snike seg unna, sier Philippe Plichon i Ibazar til Expressen.

Han lover å forbedre sine rutiner.