Tysker ringte inn havsnød-melding i Trøndelag

Samtalen ble brutt, og det er helt uvisst hvor mannen ringte fra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsetatene ber folk i Trøndelag om hjelp etter at en tysk mann ringte og sa han var i havsnød. Samtalen ble brutt, og det er helt uvisst hvor mannen ringte fra.

Samtalen kom til politiet klokka 12.45, melder NRK.

- En tysk mann ringte og sa han var i havsnød. Han fortalte at han befant seg i en småbåt på fjorden. Så ble samtalen brutt, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Politiet er i gang med å kontakte båtutleiere i området, men så langt har ingen rapportert om savnede. I tillegg har Hovedredningssentralen Sør-Norge bedt folk om hjelp via kystradioen.

- Vi vet ikke hva som har skjedd med ham og ikke hvor han er. Han kan være langt ute til havs eller nær land, sier vakthavende redningsleder Johan Mansåker til NTB.

Mannen ringte inn melding fra en mobiltelefon med et tysk kontantkort. Tysk politi har vært i kontakt med mobiloperatøren, men det er ikke knyttet noe navn til kortet. Normalt vil politiet kunne se hvilken basestasjon samtalen går via, men det er ikke skjedd i dette tilfellet. Samtalen kom til Nord-Trøndelag politidistrikt, men den kan også komme fra områder som ligger nært basestasjoner i dette distriktet, forteller redningslederen, som oppfordrer folk som kan ha opplysninger om saken til å ta kontakt med politiet.

I teorien kan mannen befinne seg enten i Trondheimsfjorden eller et sted på kysten helt opp til nord for Rørvik, flere titalls mil unna.

(NTB)