Tysker terror-siktes i Israel

Tel Aviv (NTB-Reuters-AP): Israel sikter en tysk mann for planlegging av et selvmordsangrep i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle tyskeren skal ha operert på vegne av den libanesiske geriljaorganisasjonen Hizbollah, mener israelsk påtalemyndighet.

En domstol i Tel Aviv siktet torsdag mannen for å være medlem i en terrororganisasjon, for å konspirere med Israels fiender, og for å utlevere informasjon som skader Israels sikkerhet.

Hizbollah benekter ethvert kjennskap til den tyske mannen. Hizbollah er aktive i den Israel-okkuperte sonen i Sør-Libanon, og har til nå ikke vært kjent for selvmordsaksjoner på israelsk territorium.

Torsdagens rettsmøte foregikk bak lukkede dører. Hvert av de tre tiltalepunktene kan gi livsvarig fengsel.

Tyskerens forsvarer, Danny Assan, sier at hans klient har tilstått på de fleste anklagepunkter. Men tilståelsene har kommet i en presset situasjon, og kan være resultat av livlig fantasi, sier Assan.

Hans klient har sittet i nesten kontinuerlige avhør, uten advokat, helt siden han ble arrestert på en flyplass i Israel i slutten av november.

Den 26 år gamle mannen er tysk statsborger. Han er opprinnelig kristen, men har konvertert til islam. Fra august til november i år oppholdt han seg i Libanon, og ble i løpet av den perioden rekruttert til Hizbollah for å utføre et selvmordsangrep, ifølge politiets opplysninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer