Tyskere overlevde

Det var trolig østerrikere, briter og tyskere som omkom i kabelbane-brannen i Østerrike. Alle de overlevende var tyskere. Det er lite sannsynlig at nordmenn var på alpintoget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges ambassadør i Østerrike Helga Hernes ble oppringt i ettermiddag og fikk beskjed om at det trolig ikke er noen nordmenn blant de omkomne.

- Vi ble oppringt av det herværende utenriksdepartementet, og de forklarte at det trolig var østerrikere, tyskere og briter blant de omkomne. Det vil bli et meget vanskelig identifiseringsarbeid, forklarer ambassadør Helga Hernes til Dagbladet.no.

Hun har fått en telefon fra en bekymret nordmann som fryktet at broren kunne ha vært på alpintoget. Men han skulle dra fra Sveits til Østerrike i dag, og kunne umulig ha rukket å være med på alpintoget, mener Hernes.

Ambassaden har blant annet vært i kontakt med Skiforeningen, for å høre om de visste om noen i området. Det gjorde de ikke.

- Vi har ringt rundt så mye vi overhodet kan.

Ingen av de store reisebyråene har sendt norske gjester ned til området. Det er for tidlig for norske alpinreiser.

Tyskere overlevde

Alle de åtte overlevende fra tunnelbrannen i Østerrike er tyske statsborgere, melder DPA.

De er nå sendt til sykehuset i Zell am See. De åtte var bakerst i vogna og klarte å komme seg ut ved å knuse et vindu.

Sju andre som befant seg på skisenteret på toppen av kabelbanen var også sendt til sykehus hvor de ble behandlet for mulig røykforgiftning.