Tyskere uskadd etter båtvelt

Tre tyskere kom seg til land ved egen hjelp etter at de i ettermiddag falt i sjøen fra en fritidsbåt ved Forsand i Lysefjorden i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er et sikkert vårtegn som sjelden får en så lykkelig slutt som denne gang, sier operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Et redningshelikopter ble sendt til unnsetning, men de tre våte og kalde fiskerne klarte å komme seg til land, og derfra bar det videre til Stavanger universitetssykehus for en sjekk.

- Mandag vil politiet drøfte med Hovedredningssentralen Sør-Norge om det kan gjøres noe effektivt for å hindre at tyskere som prøver fiskelykken langs norskekysten setter eget og andres liv i fare, sier Jensen.

- Problemet blir diskutert hvert år, men det er vanskelig å få gjort noe effektivt. De kommer fra det europeiske innlandet og har ofte ikke vært ute i båt før. Denne gang hadde de heldigvis redningsvest, sier Jensen.

Ved Hovedredningssentralen Sør-Norge får NTB opplyst at det for så vidt ikke var tilfeldig at de hadde redningsvest denne gang. Ett av de forebyggende tiltakene som myndighetene har fått gjennomført, er at utleiere av båter til tyske turister har et juridisk ansvar for at båtene er utstyrt med redningsvester.

(NTB)