TERROR: Politiet i München oppfordrer innbyggerne til å ikke være i det offentlige rom. Under emneknaggen #OffeneTür eller #opendoor tilbyr innbyggerne sikre steder for å oppholde seg. Bildet er fra politiaksjonen i kveld. Foto: AFP
TERROR: Politiet i München oppfordrer innbyggerne til å ikke være i det offentlige rom. Under emneknaggen #OffeneTür eller #opendoor tilbyr innbyggerne sikre steder for å oppholde seg. Bildet er fra politiaksjonen i kveld. Foto: AFPVis mer

Tyskerne åpner hjemmene sine for at folk skal komme seg i sikkerhet

Under emneknaggen #OffeneTür eller #opendoor tilbyr innbyggerne sikre steder for å oppholde seg. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Angrepet i München får folk til å åpne hjemmene sine. På Twitter strømmer det på med meldinger med emneknaggen #OffeneTür eller #opendoor.

Ni personer er døde og flere er skadd etter at én eller flere gjerningsmenn skjøt rundt seg på et kjøpesenter ved Olympiaparken i München. Det er ennå ikke bekreftet om politiet har kontroll på situasjonen.

I en video skal antatt gjerningsmann ha sagt «Jeg er Tysk!».

Alle må holde seg innendørs

Innbyggerne i München har ifølge BBC tilbydd sikre steder å oppholde seg for mennesker som er strandet i byen på grunn av skytingene.

Tilbudene kommer i lys av at politiet oppfordret alle i byen til å holde seg hjemme og anbefaler ingen å gå i det offentlige rom.

Emneknaggen er for å informere folk om hvor de skal sette kursen dersom noen ikke har et sted å gå til.

Ved 22.30-tiden hadde emneknaggen har blitt tvitret hundrevis av ganger og oppfordrer alle til å komme seg i sikkerhet.

Også flere tusen støtteerklæringer til ofrene blir vist på sosiale medier.

Dette skjedde også under terrorangrepet i Nice for litt over en uke siden. Da åpnet folk hjemmene sine, og viste sympati og tårer på sosiale medier.

Terrorangrepet i München er ikke noe unntak.

#PrayForMunich

Aktiviteten på sosiale medier har utover kvelden vært stor og flere viser støtte til ofrene og viser avsky mot det forferdelige angrepet.

Under emneknaggen #PrayForGermany og #PrayForMunich viser folk sin støtte og deler bilder og karikaturer med fargene i det tyske flagget.

Det er foreløpig ikke laget noe offentlig symbol.

Også Facebook laget en «jeg-er-trygg-i-München-knapp» da angrepet startet i 18-tiden i kveld.

Flere historier fra folk som opplevde angrepet strømmet på.

Dagbladet har blant annet snakket med Familien Dahlgren, som opplevde at livredde mennesker satte seg inn i bilen deres for å komme seg unna.

- Da vi satte oss i bilen, løp liveredde personer inn i bilen vår for å sitte på. Folk var helt skrekkslagne, sier Linn Dahlgren Thuve.