INGEN DATASTEMMER: Etter å ha eksperimentert med stemmeavgivning på datamaskiner i 2005, har Tysklands høyeste domstol bestemt at systemet ikke er pålitelig.
INGEN DATASTEMMER: Etter å ha eksperimentert med stemmeavgivning på datamaskiner i 2005, har Tysklands høyeste domstol bestemt at systemet ikke er pålitelig.Vis mer

Tyskerne får ikke avgi datastemmer

Systemet er ikke pålitelig nok, slår en av Tysklands høyeste domstoler fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karlsruhe (NTB-DPA-AFP): Tyskerne får ikke bruke datamaskiner når de skal velge ny Forbundsdag 27. september. Systemet er ikke pålitelig nok, slår en av Tysklands høyeste domstoler fast.

Grunnlovsdomstolen i Karlsruhe bestemte tirsdag at de gammeldagse stemmesedlene skal være enerådende ved årets valg. Årsaken er at hver enkelt velger skal kunne forstå og ha full oversikt over sin egen valgdeltakelse, het det i kjennelsen.

Ved forbundsdagsvalget i 2005 brukte rundt to millioner velgere datamaskiner til å avgi stemme. Grunnlovsdomstolen mener dette valget egentlig var lovstridig, fordi velgerne i praksis ikke hadde muligheten til å kontrollere om de hadde stemt på riktig måte. (©NTB)