Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskerne krangler om gjenforeningen

Tysklands statsminister Gerhard Schröder beskyldte i dag sine politiske motstandere for å omskrive den tyske gjenforeningshistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en bitter ordkrig med sin forgjenger Helmut Kohl beskyldte Schröder den tidligere statsministeren og hans kristendemokratiske partifeller for å utnytte minnene fra den tyske gjenforeningen, i et forsøk på å trekke oppmerksomheten bort fra Det kristendemokratiske partiets finansieringsskandale.

- Jeg burde ikke blande meg inn i denne smålige diskusjonen om hvem som eier den tyske gjenforeningen, men når andre forsøker å forfalske historien og dra seg selv ut av den søla av en partiskandale de er oppe i, da er grensen nådd, sa Schröder i dag.

Den 70 år gamle Helmut Kohl har gitt en rekke intervjuer den siste tiden. Han sa blant annet til den tyske avisen Welt am Sonntag at regjeringspartiet SPD motsatte seg formell gjenforening med det kommunistiske Øst-Tyskland «helt til siste øyeblikk».

(NTB)