Tyskerne ler av norske bønder

EU-direktiv pålegger bønder å gi sengekos til Dagros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det seriøse tyske magasinet Der Spiegel som morer seg over at Norge, som ikke er medlem av EU, er det første landet i Europa til å etterkomme EUs direktiv om å gi alle kyr en sovemadrass.

- Disse kyrne har aldri sovet så godt i hele sitt liv, forteller en euforisk NRK-reporter som magasinet siterer.

Nytt madrassmarked

Fra 1.januar i år ble det nemlig ulovlig å la kyrne i Norge ligge rett på den blanke fjøsbetongen. Bakgrunnen for det nye pålegget er at kyrne angivelig blir liggende lengre på madrassen, og derfor produserer 10 prosent mer melk. Dessuten fører det myke underlaget til mindre slitasje på klauvene.

Men var landbruksekspertene i EU klar over at de med dette madrass-direktivet åpnet for et helt nytt marked for madrassprodusenter, spør Der Spiegel betimelig.

Madrassene kommer i mange forskjellige varianter, fra enkle gummimadrasser til tykke komfortmadrasser. Gjennomsnittsprisen skal ifølge Der Spiegel ligge på 120 euro eller rundt tusenlappen.

Myk overgang

Det er Mattilsynet som har ansvaret for å sjekke at norske bønder kjøper inn madrass til kyrne, og så langt har de registrert at svært mange bønder har innredet fjøsene med madrasser. Riktig nok er det enkelte bønder som venter litt med madrass-investeringen til de skal bygge om fjøset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer