Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskerne vil samarbeide med Kværner

Det tyske selskapet Blohm+Voss, som konkurrerer med blant andre Kværner om å få gigantordren på byggingen av seks fregatter til Forsvaret, vil innlede et samarbeid med et av Kværners datterselskaper, Kværner Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken informasjonssjef Marit Ytreeide i Kværner eller salgssjef Petter Andreassen i Kværner Mandal var i går kjent med disse opplysningene. Like fullt holder direktør Sigurd Hildebrandt i Blohm+Voss fast på at en avtale vil bli kjent onsdag.

- Blohm+Voss mener alvor når vi sier at norsk næringsliv kommer til å nyte godt av store ringvirkninger dersom vi får kontrakten. For Kværner Mandal vil dette bety at de får betydelig drahjelp internasjonalt når det gjelder markedsføring av både mineryddere og MTB-er på verdensmarkedet, sier Hildebrandt. Ifølge det tyske selskapet er dette den tredje konkrete samarbeidsavtalen som blir undertegnet med norske selskaper. Fra før er Kværner Marine Automation og Bailey Norge AS i Bergen med.