Tyskland advarer om høyreradikal mobilisering på grunn av flyktningkrisen

22 forsøk på å sette fyr på mottak.

VARSLER: Tyske sikkerhetsmyndigheter advarer mot høyreradikal mobilisering som følge av flyktningkrisen.Foto: EPA/BERND VON JUTRCZENKA/NTB scanpix
VARSLER: Tyske sikkerhetsmyndigheter advarer mot høyreradikal mobilisering som følge av flyktningkrisen.Foto: EPA/BERND VON JUTRCZENKA/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningkrisen har ført til at høyreekstremister mobiliserer i Tyskland, advarer den tyske sikkerhetstjenesten BfV.

- Det vi ser i forbindelse med flyktningkrisen er at høyreekstreme mobiliserer i gatene, men også at venstreradikale mobiliserer mot dem, sier Hans-Georg Maassen, sjef for Bundesamts für Verfassungsschutz (BfV), til tysk radio søndag.

De ekstreme gruppene viser større vilje til å bruke vold, opplyser han. Det gjelder både høyreradikale, antifascister på venstresiden og islamister.

Lørdag kveld måtte politi og soldater beskytte to busser med 100 innvandrere og flyktninger som ble fraktet til et mottak i byen Niederau i den østtyske delstaten Sachsen. Demonstranter var samlet ved mottaket, et tidligere supermarked.

Demonstrasjoner mot flyktninger og innvandrere samlet over 1.000 mennesker i flere byer i den nordøstlige delstaten Mecklenburg-Vorpommern fredag.

I kystbyen Stralsund ble tre mennesker såret i sammenstøt med motdemonstranter. Også i Leipzig var det gateslag mellom demonstranter fra høyre- og venstresiden.

 Hittil i år har det vært 22 forsøk på å sette fyr på mottak, inkludert mottak som ennå ikke var tatt i bruk, ifølge Maassen.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram