- Tyskland bør ta imot Mubarak

Framstående kristeligdemokrat åpner for å ta imot den egyptiske presidenten.

TIL TYSKLAND? Egypts president Hosni Mubarak (t.h.) som her sverger inn sin nye visepresident Omar Suleiman for noen dager siden, har en fluktmulighet i Tyskland. AFP PHOTO/HO/EGYPTIAN AL-MASRIYA TV
TIL TYSKLAND? Egypts president Hosni Mubarak (t.h.) som her sverger inn sin nye visepresident Omar Suleiman for noen dager siden, har en fluktmulighet i Tyskland. AFP PHOTO/HO/EGYPTIAN AL-MASRIYA TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et framstående parlamentsmedlem for det tyske kristeligdemokratiske partiet CDU åpner for å ta imot Egypts president Hosni Mubarak, hvis han velger å dra fra Egypt.

- Hvis Tyskland kan gi et positivt bidrag til en fredelig overgang i Egypt ved å la Mubarak komme til vårt land, bør vi ta imot ham, sier forbundskansler Andrea Merkels partifelle Andreas Schockenhoff til Bild Zeitung.

Det har allerede vært spekulert i at Mubarak kan komme til Tyskland for å få medisinsk behandling.

- Ikke asyl
Elke Hoff, talskvinne for sikkerhetspolitikk i CDUs koalisjonspartner Fridemokratene sier omtrent det samme, men legger til at det ikke dreier seg om politisk asyl.
New York Times har tidligere meldt om hemmelige forhandlinger mellom USAs regjering og det egyptiske, militære lederskapet, hvor en mulig kriseløsning som har vært nevnt er å la Mubarak dra til Tyskland for medisinsk behandling.

Dette er av noen ansett som en tilstrekkelig ærerik sorti for den 82 år gamle egyptiske presidenten.

Ifølge Bild har president Mubarak vært en jevnlig besøkende ved Universitetssykehuset i Heidelberg.