Tyskland etterlyser beviser i Skripal-saken

Storbritannia må snart legge fram beviser for at Russland sto bak forrige måneds attentat mot eksspionen Sergej Skripal og datteren hans, mener Tyskland.

Storbritannias statsminister Theresa May må snart legge fram beviser for at Russland sto bak attentatet mot eksspionen Sergej Skripal og dattera, mener Tyskland.
Storbritannias statsminister Theresa May må snart legge fram beviser for at Russland sto bak attentatet mot eksspionen Sergej Skripal og dattera, mener Tyskland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presset mot statsminister Theresa May har økt etter at det britiske forskningslaboratoriet Porton Down tidligere i uka slo fast at det ikke kan fastslås hvor nervegiften som ble brukt i attentatet kom fra.

– Dette er ikke i tråd med hva britiske politikere har fortalt, og det øker presset på Storbritannia om å legge fram ytterligere beviser som peker mot Moskva, sier den tyske regjeringens Russland-koordinator Gernot Erler til tyske ARD.

Tyskland har i likhet med USA og andre vestlige land, blant dem Norge, sluttet rekke med Storbritannia og utvist russiske diplomater i protest mot Russlands angivelige rolle i attentatet.

Russland nekter for å ha stått bak, og har også etterlyst beviser for sin påståtte rolle.

En slektning av den tidligere spionen Sergej Skripal sier til The Guardian at han har snakket med hans datter Julia på telefon.

- Hun sa at alt er bra og at hun har det OK. Det er alt jeg kommer til å si, sier Viktoria Skriptal til avisa.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer