Tyskland fastholder at terrortrusselen er overdrevet

Regjeringen: - Ingen konkrete terrorplaner mot Tyskland.

- HAR KONTROLL: Innenriksminister Thomas de Maiziere mener terrortrusselen mot Tyskland er overdreven. Foto: REUTERS/SCANPIX
- HAR KONTROLL: Innenriksminister Thomas de Maiziere mener terrortrusselen mot Tyskland er overdreven. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det foreligger ingen konkrete terrorplaner mot Tyskland, fastholder innenriksminister Thomas de Maiziere.

- Ingen bør være i tvil om at Tyskland er et mål for terrorister, men det foreligger ingen konkrete planer om umiddelbare angrep som vi er kjent med, sier de Maiziere til radiostasjonen Deutschlandfunk.

Den tyske innenriksministeren fastholder dermed at det er unødvendig å hausse opp terrorfaren, noe USA har bidratt til å gjøre de siste dagene.

USA utstedte søndag et reiseråd for Europa, der de særlig advarte mot terrorfare ved store turistattraksjoner i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Frankrike fulgte opp og pågrep tirsdag tolv terrormistenkte i Marseille og Bordeaux, og myndighetene i Paris advarer samtidig franske statsborgere mot stor terrorfare i Storbritannia.

Thomas de Maiziere kommenterer ikke opplysningene, men understreker at den tyske sikkerhetstjenesten er nøye med å følge opp alle tips.

- Vi arbeider med det, men snakker ikke så mye om hva vi gjør, sier han.

(NTB)