Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland frykter terrorangrep i Tyrkia - stenger ambassade

Tyskland stenger sin ambassade og andre tyske institusjoner i Tyrkia på grunn av «svært konkrete indikasjoner» om planlagte terrorangrep, opplyser utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

STENGT: Opprørspoliti bevokter porten foran Tysklands ambassade i Ankara. Bildet er fra 2008, da folk protesterte etter at ni mennesker med tyrkisk opphav døde i en brann i Ludwigshafen. Nå har tyskland stengt ambassaden, i frykt for terrorangrep. Foto: REUTERS/Umit Bektas
STENGT: Opprørspoliti bevokter porten foran Tysklands ambassade i Ankara. Bildet er fra 2008, da folk protesterte etter at ni mennesker med tyrkisk opphav døde i en brann i Ludwigshafen. Nå har tyskland stengt ambassaden, i frykt for terrorangrep. Foto: REUTERS/Umit Bektas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassaden i hovedstaden Ankara, samt generalkonsulatet i Istanbul og den tyske skolen i Ankara holder stengt torsdag på grunn av den mulige trusselen, opplyste det tyske utenriksdepartementet på morgenkvisten.

- I går kveld fikk våre sikkerhetsmyndigheter flere konkrete og svært alvorlige indikasjoner om at det planlegges terrorangrep mot våre tyske mål i Tyrkia, sier Steinmeier til pressen i Berlin torsdag formiddag.

Norsk reiseråd Norges ambassade i Ankara holder ordinær drift torsdag, opplyser pressetalsperson Kristin Enstad i Utenriksdepartementet.

Det norske reiserådet er uendret for Tyrkia, der reiser til grenseområdene nær Syria frarådes. UDs reiseinformasjon er imidlertid justert etter de siste dagers utvikling, og nordmenn i Tyrkia bes gjøre seg kjent med den.

Allerede tirsdag ble tyske borgere advart om et mulig umiddelbart forestående angrep i Ankara, to dager etter at et selvmordsangrep førte til at 37 mennesker mistet livet i hovedstaden.

Tyskere drept I januar ble tolv tyske turister drept i et selvmordsangrep i Sultanahmet i Istanbuls gamleby. Tyrkiske myndigheter anklaget ekstremistgruppa IS for å stå bak angrepet.

Siden juli i fjor er over 200 mennesker blitt drept i fem ulike selvmordsangrep i Tyrkia. Gruppa Kurdistans frihetsfalker (TAK), som regnes som en radikal utbrytergruppe av den kurdiske separatistgeriljaen PKK, har tatt på seg ansvar for selvmordsangrepet ved en bussholdeplass i Ankara sist søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart