KANSLERSELFIE: Flyktninger fra Syria og Irak tar selfies med forbundskansler Angela Merkel ved registreringslokalene i Berlin-bydelen Spandau. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB Scanpix
KANSLERSELFIE: Flyktninger fra Syria og Irak tar selfies med forbundskansler Angela Merkel ved registreringslokalene i Berlin-bydelen Spandau. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Tyskland gjeninnfører grensekontrollen

For å få bedre kontroll med tilstrømmingen av flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Innenriksminister Thomas de Maizière bekreftet grense- og togrestriksjonene i en erklæring klokka 17.30, skriver Bild.

(Dagbladet): Tysklands myndigheter planlegger å gjeninnføre grensekontrollen. Dette for å få mer kontroll over tilstrømmingen av flyktninger, melder NTB.

Ifølge Bild gjelder dette grensa mellom Bayern og Østerrike, der et stort antall politifolk er utkommandert for å håndheve kontrollen. Süddeutsche Zeitung skriver at innenriksminister Thomas de Maizière forventes  å kunngjøre dette klokka 17.30.

I tillegg opphører togtrafikken fra Østerrike til Tyskland i 24 timer.

Meldingen er ikke offisielt bekreftet, men kommer samme dag som myndighetene konkluderer med at landet er i ferd med å nå grensa for hvor mange de kan ta imot.

Land i Schengen-samarbeidet har opphevet passkontrollen for å få flyten av mennesker til å gå lettere. Flyktningene tar seg hovedsakelig gjennom Balkan og Hellas til Tyskland via Ungarn og Østerrike.

Bare til München i sør ankom 12 200 flyktninger i går.

- Det er veldig åpenbart at vi har nådd grensa for vår kapasitet. Målet nå er å frakte så mange som mulig videre, slik at vi kan rydde plass for nyankomne, sier en talskvinne for politiet ifølge The Guardian.

Tyske myndigheter har tidligere sagt at de vil ta imot 800 000 flyktninger i år.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram