Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland gjør det enklere å sende hjem flyktninger. Lager ny liste over trygge returland

Algerie, Marokko og Tunisia trygge land å returnere asylsøkere til, ifølge tysk visestatsminister.

 LAGER NY LISTE:  Den tyske regjeringen går nye veier for å sende hjem folk som søker asyl. Foto: AFP / John MACDOUGALL
LAGER NY LISTE: Den tyske regjeringen går nye veier for å sende hjem folk som søker asyl. Foto: AFP / John MACDOUGALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland vil føre opp Algerie, Marokko og Tunisia på listen over land det er trygt å returnere asylsøkere til, sier den tyske visestatsministeren Sigmar Gabriel.

Oppføringen vil gjøre det enklere å avvise asylsøknader fra landenes borgere.

Gabriel, som er leder for det sosialdemokratiske partiet SPD, kom med kunngjøringen etter et møte med lederne for de to andre partiene i den tyske regjeringskoalisjonen, statsminister Angela Merkels konservative CDU og det bayerske søsterpartiet CSU.

De tre var enige om en ny tiltakspakke for å senke tallet på asylsøkere i Tyskland, som tok imot 1,1 millioner migranter og flyktninger i 2015.

Den tyske regjeringen håper kategoriseringen av landene som trygge vil føre til at det kommer færre migranter fra Nord-Afrika. Et stadig større antall fra landene i regionen har ankommet Tyskland de siste månedene.

Fra før er Albania, Montenegro og Kosovo erklært trygge, etter at titusenvis av borgere derfra søkte asyl i Tyskland.

Tilstrømmingen fra disse landene har gått ned etter mediekampanjer der det ble opplyst at sjansene for å få oppholdstillatelse i Tyskland er små.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram