Tyskland har plass til 500 000 nye flyktninger hvert år

- I flere år fremover, sier landets visestatsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland kan ta imot 500 000 nye flyktninger årlig i flere år framover, sier visestatsminister i landet, Sigmar Gabriel.

Gabriel understreker at det er viktig at også andre europeiske land tar sin del av ansvaret, men mener at Tyskland har de økonomiske ressursene til å ta i mot en stor andel av flyktningene.
 
Sluttet å returnere Tyskland var det første EU-landet som sluttet å returnere syriske asylsøkere til deres første ankomstland i Unionen (Dublin-avtalen).

Daglig ankommer flere tusen asylsøkere, mange av dem til München og Berlin. I helga ble flyktningene møtt med jubel og applaus da de ankom Tyskland.

Lokalbefolkningen hadde møtt opp og delte ut sjokolade og gaver.

Møtet med Tyskland var et veldig spesielt syn for mange av flyktningene, som har levd under svært vanskelige kår i nabolandene til Syria.

- Tatt i mot som krigshelter «Flyktningene blir tatt imot i Tyskland som krigshelter, og det samtidig som Berlin forventer 10 000 flyktninger i løpet av en dag», skrev The Guardian.

Og det var ikke bare i Munchen at flyktningene ble tatt imot: På flere hundre togstasjoner i Tyskland stod aktivister og frivillige og sa velkommen til de nyankomne.

Munchen-ordfører Dieter Reiter er overrasket over hvordan hans innbyggere har reagert på de mange nyankomne.

- Hver dag spør jeg meg hvordan vi kan huse disse menneskene, disse flyktningene... Hvordan vi kan gi dem en følelsen om at de er trygge her i Munchen - og her i Tyskland. Nå er ikke spørsmålet hvor mange mennesker vi har råd til å ta imot, sier han på en pressekonferanse.

Lørdag kom det så mange som 6780 mennesker til Munchen med tog. Det er nesten like mange som Norge har mottatt hittil i år: Drøye 8000 flyktninger.

Flere millioner syrere er drevet på flukt som følge av krigen i landet.

Storbritannia tar 20 000 Også Storbritannia åpner for å ta i mot flere flyktninger, riktig nok i langt mindre målestokk.

Storbritannia skal ta imot 20 000 syriske overføringsflyktninger fra leirer i Midtøsten over de neste fem årene, ifølge statsminister David Cameron.

Storbritannia står utenfor EUs asylsamarbeid og er derfor ikke blant landene som skal ta imot asylsøkere som fordeles mellom EU-landene i kvoter for å avlaste Italia, Hellas og Ungarn.

Stordalen gir bort Her hjemme tar Petter Stordalen har gitt beskjed at nå ønsker også han å bidra, ved å gi 5000 personer gratis gjestedøgn til UDI, slik at de kan huse flyktningene som strømmer til Norge.

-  Det er et imponerende arbeid som pågår nesten døgnet rundt fra UDI og politiet side, og vi ønsker nå å være med og hjelpe til, sier Stordalen til Dagbladet.

Han understreker at dette er gratis for UDI, men at UDI må sjekke med sine jurister om de har lov til å motta støtten.

- Vi tar alle kostnadene på mat, overnatting og ekstra personale, sier Stordalen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram