-Tyskland har tre måneder på seg til å redde euroen

Den legendariske investoren George Soros mener vi går mot en skjebnesommer for hele EU, og frykter «et tapt tiår». Norsk makroøkonomisk ekspert er enig.

MALER MØRKT BILDE: Investor George Soros mener Tysklands håndtering av finansproblemene i EU denne sommeren vil bli helt avgjørende for Euroens og EUs framtid. Her er Soros avbildet under en konferanse i Davos tidligere i år. Foto. REUTERS/Arnd Wiegmann
MALER MØRKT BILDE: Investor George Soros mener Tysklands håndtering av finansproblemene i EU denne sommeren vil bli helt avgjørende for Euroens og EUs framtid. Her er Soros avbildet under en konferanse i Davos tidligere i år. Foto. REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den legendariske investoren, som tjente en milliard dollar ved å forutse at det britiske pundet ville synke i verdi i 1992, mener vi går mot en skjebnesommer for eurosamarbeidet og hele EU.

- Jeg vurderer det slik at myndighetene har tre måneder på å rette opp feilene de har gjort. Med myndighetene mener jeg først og fremst tyske myndigheter og Bundesbank. Under en krise er kreditorene i førersetet, og ingenting kan gjøres uten støtte fra tyskerne, sier Soros.

Soros betraktninger kom under en tale han holdt i Italia, gjengitt blant annet hos Daily Telegraph.

- Tyskland må trå mer til Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea, som er en av Norges fremste og mest erfarne makroøkonomiske eksperter, mener Soros har et poeng i at Tyskland må trå mer til.

- Det ser ut som at Spania vil komme til å trenge hjelp med de finansielle underskuddene og i banksektoren, så det spørs om ikke Tyskland må trå mer til, sier Bruce til Dagbladet.

- Jeg tror at den umiddelbare faren er om Hellas sier nei til innstramminger og at Tyskland og de andre landene som følge av dette ikke gir videre støtte, at de ryker ut av Euroen og innfører ny valuta, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer