Tyskland kritiserer EU-sjef

Situasjonen i eurosonen forverres om krisefondet økes, mener Tysklands finansminister.

BEKYMRA: Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble mener at krisen i eurosonen vil forverres om krisefondet, som har hjulpet Hellas og Irland, økes. EPA/PETER GRIMM
BEKYMRA: Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble mener at krisen i eurosonen vil forverres om krisefondet, som har hjulpet Hellas og Irland, økes. EPA/PETER GRIMMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble mener at EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso bidrar til at krisen i eurosonen forverres når han ber om at krisefondet må økes.

 - Isolerte forslag gjør ikke situasjonen lettere, men heller mer komplisert, uttalte Schäuble til tysk radio i dag.

Dette er samme dag som eurolandenes finansministre skal møtes i Brussel for å diskutere krisefondet, som ble etablert i fjor for å hjelpe euroland som ikke selv greier å håndtere utenlandsgjelden.

Fondet ble etablert etter at Hellas trengte krisehjelp for at økonomien ikke skulle gå over ende.

Siden har kun Irland fått låne penger av fondet, men nå kan også Portugal, Barrosos hjemland, stå for tur. Hvis også Spania skulle trenge hjelp, er fondet trolig for lite til å dekke behovet.

Tyskland er sterkt imot å øke størrelsen på fondet. Ifølge Schäuble må man først og fremst sørge for at beløpet man ble enige om i mai, faktisk er tilgjengelig.

NTB