Tyskland og USA enige om NATO-angrep

USAs president Bill Clinton sa i dag at han og Tysklands påtroppende statsminister Gerhard Schröder er enige om å be NATO gjøre seg klar til flyangrep mot serbiske militære mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er enige om aksjonsordren, sa Clinton etter å ha møtt Schröder i Det hvite hus.

Schröder sa for sin del at den tyske regjeringen vil komme med den formelle anmodningen mandag, når statsminister Helmut Kohls regjering kommer sammen for å drøfte situasjonen i Kosovo.

Før møtet med Clinton kom Schröder med en klar advarsel til Jugoslavias president Slobodan Milosevic om ikke å tro at han kunne spille på noe «tysk kort».

- Hvis den jugoslaviske presidenten tror på tvilen som ytres om Tysklands vilje til å stå sammen med det internasjonale samfunnet, så tar han feil. Vi vil støtte alt som må gjøres for at FNs resolusjoner kan oppfylles, sa Schröder. Han la vekt på at den rød-grønne regjeringen vil opptre like besluttsomt overfor Jugoslavias myndigheter som den avtroppende regjeringen Kohl.

Schröders kommende utenriksminister, Joschka Fischer fra miljøpartiet De grønne, brukte nesten identiske ord som sin sjef.

- Ingenting er forandret i Tysklands grunnleggende holdning til Milosevic. Milosevic bør ikke tro at den nye regjeringen vil innta en mindre fast holdning enn den gamle, sa Fischer.

Det har vært reist betydelig tvil om den nye regjeringen vil kunne støtte en NATO-beslutning om å angripe serbiske militære mål.

(NTB-AFP-DPA)

KLARE FOR ANGREP:</B> President Clintong og tyske Schröder er nå enige om aksjonsordren mot Kosovo.<br>