Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland overtar 500 flyktninger fra Tyrkia hver måned

2,7 millioner syrere på flukt i Tyrkia.

AVTALE UNDERTEGNET: Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Tyrkias statsminister Binali Yildirim på en pressekonferanse i Ankara torsdag. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/NTB Scanpix.
AVTALE UNDERTEGNET: Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Tyrkias statsminister Binali Yildirim på en pressekonferanse i Ankara torsdag. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland har besluttet å ta imot 500 flyktninger hver måned fra Tyrkia, opplyser statsminister Angela Merkel.

Avtalen ble spikret under et møte med Tyrkias statsminister Binali Yildirim i Ankara torsdag kveld.

- Vi har nå bestemt at hver måned skal vi ta imot 500 flyktninger, slik at vi også kan bidra her i bestemte tilfeller, sa Merkel på en pressekonferanse med Yildirim.

Hun ga ingen detaljer om planen, og det er uklart hvordan utvelgelsen skal skje. Tyskland tok beslutningen for flere uker siden, opplyser en tysk regjeringskilde til nyhetsbyrået DPA.

Over 2,7 millioner syrere befinner seg i Tyrkia, på flukt fra krigen som herjer i nabolandet i sør.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling