Tyskland planlegger nettkontroll

MÜNCHEN (NTB-DPA): Den tyske regjeringen vil innføre kontroll av Internett. Forslaget kommer etter avsløringen av den internasjonale barnepornografi-skandalen med sentrum i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsmagasinet Focus er et lovforslag utarbeidet av det tyske næringsdepartementet. Forslaget forutsetter også tilsvarende reguleringer i en ny instruks om overvåking av telekommunikasjoner. Ifølge instruksen vil det bli gitt adgang til kontroll av elektronisk post og åpne samtalefora på Internett.

Innenriksdepartementet vil innstallere søkeprogrammer som leter etter forbudt innhold på nettet. Dermed vil det bli en mulighet til legal avlytting ved mistanke om straffbare forhold, sier Kurt Schelter, statssekretær i innenriksdepartementet.

En ny legitimasjonsplikt for brukere av online tjenester skal også gjøre det vanskeligere å bruke det elektroniske nettet til kriminelle handlinger.

Den tyske regjeringen vil videre forplikte leverandører av tjenester på internett til å kontrollere og lagre informasjoner som kan være viktige i etterforskning av straffbare forhold. Slike opplysninger vil nettleverandører være forpliktet til å overlevere politiet.

(NTB)