Tyskland reiser tiltale mot dansk imam

Oppfordret til drap på jøder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk påtalemyndighet reiser tiltale mot den danske imamen Abu Bilal Ismail på bakgrunn av uttalelser han kom med under et besøk i Berlin i fjor sommer.

Abu Bilal Ismail er til daglig imam ved Grimhøjmoskeen i Aarhus, men besøkte i juli i fjor den tyske hovedstaden der han talte under fredagsbønnen i en moské.

Ifølge dansk TV 2 ba han Gud om «å ødelegge alle de sionistiske jøder».

- Tell dem og drep hver og en av dem. Skån ingen av dem. Få dem til å lide forferdelig, skal den danske imamen ha sagt.

Hets mot folkegruppe Tysk påtalemyndighet mener at Abu Bilal Ismail med dette gjorde seg skyldig i hets mot en folkegruppe, noe som kan straffes med inntil fem års fengsel i Tyskland.

Imamen er tidligere politianmeldt i Danmark for den samme prekenen, men ifølge dansk politi vil denne siktelsen trolig bli frafalt dersom han stilles for retten i Tyskland.

En talsmann for Grimhøjmoskeen i Aarhus opplyser at moskeen ikke er kontaktet av tyske myndigheter, og at man heller ikke kan se at imamen sa noe galt under besøket i Berlin.

Ikke generell oppfordring - Det var ikke en generell oppfordring til å slå i hjel alle jøder. Det var en uttalelse som falt midt under de harde kampene i Gaza i sommer og en bønn om Guds hjelp mot de sionistiske jødene, sier talsmannen Oussama el-Saadi.

Dette er i tråd med hva Abu Bilal Ismael selv sa rett etter besøket i Berlin.

- Jeg mener ikke at alle jøder skal dø. Bare jøder som har drept befolkningen i Gaza. Jeg har bedt Gud om å ødelegge de jøder som dreper oss, sa han den gang til dansk TV 2.

En domstol i Berlin skal nå ta stilling til om den danske imamen skal stilles for retten i Tyskland. (©NTB)