Tyskland sliter

Ligger an til vekst på bare 0,2 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland er igjen på randen av nedgangstider. Ifølge flere eksperter ligger det an til en vekst på bare 0,2 prosent i år.

Både etterspørsel og produksjon har sunket i år, og alle indekser på tillit til den økonomiske utviklingen har rast den siste tiden, skriver flere tenketanker i sin siste fellesoversikt over økonomien.

I begynnelsen av året forutså instituttene at veksten ville bli på 1,8 prosent, litt ned i forhold til veksten på 2,5 prosent i 2007.

Men utover året har en rekke negative hendelser påvirket den tyske økonomien, og i de siste ukene har finanskrisen slått inn for fullt og skapt mer pessimisme.

Tyskland er sterkt avhengig av eksport av industriprodukter og vil bli rammet av nedgangstider og mindre etterspørsel i USA og andre land i Europa.

(NTB)

NEDGANGSTIDER: Forbundskansler Angela Merkel og Tyskland er truet av nedgangstider etter prognoser om lav vekst i år. Foto: AFP PHOTO DDP/MICHAEL URBAN GERMANY OUT
NEDGANGSTIDER: Forbundskansler Angela Merkel og Tyskland er truet av nedgangstider etter prognoser om lav vekst i år. Foto: AFP PHOTO DDP/MICHAEL URBAN GERMANY OUT Vis mer