Tyskland slukket lyset i protest mot antiislam-demonstranter

Flombelysningen ved Brandenburger Tor og Kölnerdomen ble skrudd av og Pegida-demonstrantene ble etterlatt i mørket.

PROTEST: Flombelysningen på utsiden av Kölnerdomen ble skrudd av i protest mot de antiislamske demonstrantene som i kveld marsjerer i tyske gater for ellevte mandag på rad. Foto: OLIVER BERG / EPA
PROTEST: Flombelysningen på utsiden av Kölnerdomen ble skrudd av i protest mot de antiislamske demonstrantene som i kveld marsjerer i tyske gater for ellevte mandag på rad. Foto: OLIVER BERG / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rostock, Stuttgart, Hamburg, München, Würzburg, Kassel, Marburg, Münster, Berlin, Dresden og Köln.

I disse elleve tyske byene demonstrerer i kveld titusenvis av tyskere i den stadig voksende bevegelsen «Pegida», som betyr noe sånt som "Patriotiske européere mot islamisering av Vesten".

BAKGRUNN: Tysk orkan fra høyre

I dag er det ventet opp mot 20 000 demonstranter i gatene i en rekke tyske byer, men de får selskap av tusenvis av motdemonstranter.

Kansler Angela Merkel advarte mot og kritiserte bevegelsen i sin nyttårstale, og tyske kirkeledere har gjort det samme. I dag ble alt lys i og utenfor den mektige Kölnerdomen skrudd av i protest - det samme skjedde på Brandenburger Tor i hovedstaden Berlin, hvor Pegida i kveld marsjerte for første gang.

En rekke bedriftsbygg og idrettsanlegg har flere steder fulgt samme eksempel.

Vil forsvare «tysk kultur» Hver mandag siden oppstarten i Desden i oktober i fjor, da omlag 350 personer deltok, har bevegelsen samlet styrke og blitt en massemønstring. 22. desember deltok 17 500 personer, og underveis har de islamkritiske slagordene og de vaiende, tyske flaggene spredt seg til en rekke tyske byer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.