Tyskland tilbyr seg å behandle Timosjenko

Tyskland er i forhandlinger med Ukraina om muligheten for å gi den fengslede opposisjonslederen Julia Timosjenko behandling på et tysk sykehus.

FENGSLET: Opposisjonslederen i Ukraina, Julia Timosjenko, er fengslet. Hun behandles for kroniske ryggsmerter på et sykehus i landet, men kan nå bli sendt til Tyskland. Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
FENGSLET: Opposisjonslederen i Ukraina, Julia Timosjenko, er fengslet. Hun behandles for kroniske ryggsmerter på et sykehus i landet, men kan nå bli sendt til Tyskland. Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKYVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle møtte fredag Ukrainas president Viktor Janukovitsj i Kiev. Etter møtet sa Westerwelle at det tyske tilbudet står fast.

- Vi vil jobbe sammen for å få en god løsning. Tiden vil vise om det er mulig. Men det er en viktig nyhet at vi jobber med dette, og at vi vil fortsette å jobbe med det, sa utenriksministeren.

Timosjenko ble i 2011 dømt til sju års fengsel for maktmisbruk mens hun var statsminister. Hun har lenge klaget over kroniske ryggplager og befinner seg nå på et sykehus i byen Kharkiv, der fengslet hun sitter i, ligger.

Dommen mot Timosjenko har ført til store problemer i forholdet mellom Ukraina og EU. Hvis Ukraina går med på å sende Timosjenko til Tyskland, vil det kunne åpne opp for at Ukraina kan begynne prosessen med å bli medlem av EU.

En ukrainsk analytiker mener det er store sjanser for at Timosjenko vil bli sendt til Tyskland, men han tror ikke Janukovitsj vil ta en avgjørelse i saken før om én til to måneder.

(NTB)