Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland vil sende 14.000 flyktninger tilbake til Kosovo

Ti år etter krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ti år etter Kosovo-krigen ønsker Tyskland å sende 14.000 flyktninger tilbake til Kosovo.

Tysklands målsetting er å undertegne en avtale med myndighetene i Kosovo som overholder menneskerettighetene, opplyste talsmann for det tyske innenriksdepartementet Stefan Paris onsdag.

Over 14.000 flyktninger fra Kosovo bor i Tyskland, 10.000 av disse tilhører romfolket. Ulla Jelpke fra det venstresosialistiske partiet Die Linke frykter for sikkerheten til romfolket dersom de må returnere til Kosovo.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sier at det fortsatt er etnisk uro og at levevilkårene er dårlige i Kosovo, og anbefaler derfor at flyktninger bare skal returneres frivillig.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling