FØLGER POLITIETS ANBEFALINGER: Vegard Eggen Hedenstad har fått beskjed om å holde seg hjemme etter at terrortrusselen i Braunschweig ble kjent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FØLGER POLITIETS ANBEFALINGER: Vegard Eggen Hedenstad har fått beskjed om å holde seg hjemme etter at terrortrusselen i Braunschweig ble kjent. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tysklandproff etter terrortrussel: - Selvfølgelig er frykten til stede

Karneval avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Halvannen time før karneval-toget i byen Braunschweig nord i Tyskland skulle begynne, ble det avlyst på grunn av en terrortrussel. 

Det lokale politiet forklarer at trusselen er fra islamistisk hold. 

Det var forventet at karnevaltoget, som går en seks kilometer lang rute gjennom Braunschweig, ville trekke rundt 250 000 tilskuere.

I toget deltar over 4000 personer i kostymer.

Politiet ber nå alle personer som hadde tenkt til å se eller delta i toget, om å holde seg hjemme.

Avlysningen skjer timer etter at dansk politi skjøt og drepte den antatte gjerningsmannen bak terroren i København, men det er ikke påvist at terrortrusselen i Braunschweig har noe med terroranslaget i Danmark å gjøre.

Vegard Eggen Hedenstad, Mushaga Bakenga og Håvard Nielsen spiller for byens fotballag i 2. Bundesliga.

- Vi har fått beskjed om å holde oss hjemme, og de har stengt deler av sentrum, forteller Eggen Hedenstad til Dagbladet. 

23-åringen bor med gåavstand til byens sentrum.

Politisjef Michael Pientka forteller NDR at de ikke etterforsker hendelsen i sammenheng med angrepene i København.

- Selvfølgelig er frykten for at noe sånt faktisk skal skje til stede, men man kan ikke gå rundt og være redd. Jeg prøver å gjøre som normalt og følger rådene politiet gir. 

- Hvordan det spiller inn rent praktisk er så som så. Det viktigste er at de får ordnet opp slik at folk kan gå fritt i byen igjen uten avsperringer, forklarer tysklandsproffen.

Det er uvisst om terrortrusselen gjør at også Rosenmontagszüge i Köln på mandag kan bli avlyst.

Det er forventet at 500 000 mennesker vil være tilskuere til toget i Köln.

AVLYST: Karnevalet i Braunschweig ble avlyst grunnet frykt for et islamistisk terrorangrep. Foto: AP Photo/dpa, Julian Stratenschulte
AVLYST: Karnevalet i Braunschweig ble avlyst grunnet frykt for et islamistisk terrorangrep. Foto: AP Photo/dpa, Julian Stratenschulte Vis mer