Tysklands finansiminister vil begrense syrisk familiegjenforening

- Vi må sende en klar beskjed til verden.

 ET NYTT LIV: De syriske migrantene  Zake Khalil (tredje fra høyre), kona Nagwa (til høyre), og deres fire barn Joan, Torin, Ellen og nyfødte Hevin ankommer den Østeriksk-tyske grensen i Achleiten ved Passau i Germany 27.oktober i år. Foto: REUTERS/Michaela Rehle / NTB Scanpix.
ET NYTT LIV: De syriske migrantene Zake Khalil (tredje fra høyre), kona Nagwa (til høyre), og deres fire barn Joan, Torin, Ellen og nyfødte Hevin ankommer den Østeriksk-tyske grensen i Achleiten ved Passau i Germany 27.oktober i år. Foto: REUTERS/Michaela Rehle / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyskland er førstevalget for mange som flykter fra krig og vold i Midtøsten. Myndighetene venter at totalt mellom 800.000 og 1 million flyktninger og migranter vil komme til Tyskland i år.

- Vi er nødt til å sende en klar beskjed til verden: Vi er i høyeste grad forberedt på å hjelpe, det har vi vist at vi er, men våre muligheter er også begrenset, sa Schäuble i et intervju med fjernsynskanalen ARD søndag.

Omfanget av migrasjonen til Tyskland har lagt et stort press på lokalsamfunn og skapt splittelse i Angela Merkels regjeringskoalisjon. Meningene er delte blant både sosialdemokratene SPD og den konservative regjeringspartneren CDU/CSU om hvordan flyktningkrisen skal håndteres.

I helga foreslo innenriksminister Thomas de Maizière å gi begrenset flyktningstatus til syrere og nekte dem familiegjenforening, men uttalelsen ble siden trukket tilbake.

SPD avviste forslaget, mens CSU-leder Horst Seehofer støttet det. Schäuble forsvarte søndag forslaget om å begrense familiegjenforening.

- Jeg tror det er nødvendig, og jeg håper vi kan bli enige om det i koalisjonen, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram