Tysklands mest ettersøkte er tatt

Ble arrestert utenfor en pub i Hamburg, etter ni år på rømmen fra politiet.

NI ÅR PÅ RØMMEN: Thomas Wolf har vært på rømmen siden i 2000, da han rømte fra et fengsel der han sonet en fengselsstraff etter å ha blitt dømt for bankran. Under tiden på rømmen har han stjålet flere hundre tusen euro fra banker rundt om i Europa, hevder politiet. Foto: SCANPIX
NI ÅR PÅ RØMMEN: Thomas Wolf har vært på rømmen siden i 2000, da han rømte fra et fengsel der han sonet en fengselsstraff etter å ha blitt dømt for bankran. Under tiden på rømmen har han stjålet flere hundre tusen euro fra banker rundt om i Europa, hevder politiet. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tysklands mest ettersøkte kriminelle ble arrestert utenfor en pub i Hamburg fredag, etter ni år på rømmen fra politiet.

Utenfor en pub i prostitusjonsstrøket i Hamburg ble 56-årige Thomas Wolf arrestert. Den talentfulle språkviteren har lurt politiet med flere falske identiteter de siste årene, men da han ble arrestert sa han at han hadde regnet med å bli tatt før eller siden.

Wolf har vært på rømmen siden i 2000, da han rømte fra et fengsel der han sonet en fengselsstraff etter å ha blitt dømt for bankran. Under tiden på rømmen har han stjålet flere hundre tusen euro fra banker rundt om i Europa, hevder politiet.

I tillegg var han tidligere i år innblandet i en kidnappingssak, der han skal ha fått 1,8 millioner euro i løsepenger etter å ha kidnappet kona til en banksjef. Han har ikke fortalt politiet hvor pengene er skjult.

Politiet var godt fornøyd med å ha fakket rømlingen.

- Etter at den veldig lange jakten var over, var det noen av politimennene som hevet champagneglass i en liten skål, sier en talsmann for Hamburg-politiet til TV-kanalen ARD.

- Det skjedde veldig fort. Han virket å være overrasket og hadde ingen sjanser til å unnslippe, sier talsmannen.

Jörn Blicke i det føderale politiet, sier at de har planlagt arrestasjonen i flere dager etter å ha fått et tips om hvor Wolf oppholdt seg.

- Han er egentlig glad for at det er over. Han sa at han hadde ventet seg å bli tatt før eller siden uansett, sier Blicke. (NTB)

 

IKKE LENGRE ETTERLYST: Matthias Weber, lederen for etterforskningsgruppen som har jaktet på Wolf, fjerne etterlyst-plakaten. Foto: SCANPIX
IKKE LENGRE ETTERLYST: Matthias Weber, lederen for etterforskningsgruppen som har jaktet på Wolf, fjerne etterlyst-plakaten. Foto: SCANPIX Vis mer