Tysklands ukjente terror-eksport

Sikkerhetstjenesten oppfordret militante islamister til å reise ut i krig.

TERROREKSPORT:Militante islamister i stjålet militærkjøretøy tidligere i år. FOTO: REUTERS
TERROREKSPORT:Militante islamister i stjålet militærkjøretøy tidligere i år. FOTO: REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et skriftlig direktiv fra 2009, som først ble endret på tampen av 2013, hadde en nedfelt praksis hvor det ble tilrettelagt for at personer man fryktet skulle utføre terrorhandlinger i Tyskland, skulle sendes raskt ut av landet.

Dette for «å beskytte befolkningen»

Terror-eksport Det er lederen for politiets antiterrorenhet i Bayern, Ludwig Schierghofer, som forteller dette ifølge NTB.

Den politiske opposisjonen i Tyskland har reagert kraftig på avsløringene.

- Dette er det samme som å eksportere terror, sier Irene Mihalic i partiet De Grønne.

Tyske myndigheter innså i fjor, at de med en slik politikk bisto opprørsgrupper som Den islamske staten (IS) med rekrutteringen.

Sender fallskjermjegere Landet ønsker ikke å delta i de amerikanskledede bombetoktene, men har lovet å skaffe våpen til 10.000 kurdere som kjemper mot IS.

Tyskland skal også sende militærleger for å skaffe mer informasjon om kurdernes stilling. I tillegg er seks fallskjermjegere sendt for starte opplæring av kurdiske peshmerga-soldater.

Tyskland har aldri opplevd et islamistisk terrorangrep, men titalls radikaliserte unge med tyrkisk, arabisk eller tysk opprinnelse har blitt drept imens de kjempet for al-Qaida eller IS.

(NTB)