«Tysting straffes med døden»

Har Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød involvert ekteparet Orderud for å beskytte bekjente i det kriminelle miljøet i Oslo? Et vitne i Oslos underverden har sagt i politiavhør at tystere i miljøet rundt Grønnerød og Kirkemo kan risikere å bli drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De som tyster i dette miljøet, gjør det med fare for sitt eget liv, har en person i Oslos underverden forklart politietterforskerne. Etter det Dagbladet erfarer, er vedkommende en bekjent av Lars Grønnerød. Forklaringen ble avgitt kort tid etter arrestasjonen av Kristin og Lars for fire uker siden.

- Jeg er helt ukjent med opplysninger om at min klient skal være under noe slags press, sier Kirkemos forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Ensidig

Forsvarerne til Orderud-ekteparet, advokatene Frode Sulland og Cato Schiøtz, mener imidlertid at dette er en mulighet som må etterforskes. De har flere ganger kritisert politiet for ensidig etterforskning. De mener etterforskningen har vært rettet mot ekteparet Orderud, til tross for at de to andre siktede tilhører et kriminelt miljø.

Dagbladet er kjent med at politiet har avhørt deler av den kriminelle bekjentskapskretsen til Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød.

Begge to skal kjenne en rekke personer som har sentrale posisjoner i det kriminelle miljøet. Kristin Kirkemo skal ifølge politikilder blant annet være en bekjent av flere som regnes som nøkkelmenn i det kriminelle jugoslaviske miljøet i hovedstaden.

Kort tid etter at drapene skjedde, skrev Dagbladet at en kvinne skal ha utlovet dusør for aksjoner mot Anne Orderud Paust. Dette skal ha vært velkjent i torpedomiljøet på Oslos vestkant. Både en eks-torpedo og en terapeut i Oslo har fortalt Dagbladet at det verserte opplysninger om at det var penger å tjene på å drepe Anne Orderud Paust.

To navn

Etter trippeldrapet har det vært mye snakk i Oslos underverden om hvem som kan ha utført ugjerningen- dersom det er et bestillingsdrap. To navn er hyppig nevnt i det kriminelle miljøet. Begge er nordmenn, den ene er tidligere drapsdømt.