Tyttebær-tabbe: - Nulltoleranse

Et halvt år etter at alle russiske varer ble kastet ut av butikkhyllene, har Meny russiske tyttebær på tilbud i dagens kundeavis. - Uheldig, sier kommunikasjonssjef.

GLIPP: 300 000 nordmenn har fått reklame om russisk mat på tilbud. Foto: Terje Pedersen / NTB
GLIPP: 300 000 nordmenn har fått reklame om russisk mat på tilbud. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Da krigen i Ukraina brøt ut, tok flere av Norges største matvarekjeder grep for å vise solidaritet.

Meny skrapet sine butikkhyller for russiske varer, som sjokolade og andre sukkervarer, kjeks og hygieneartikler. Totalt var det rundt 20 varer fra 12 russiske leverandører som de fjernet fra sine butikker.

Vegard Kjuus, administrerende direktør i Meny, meldte at deres tanker gikk til Ukraina.

«I solidaritet tar våre butikker nå ut alle varer som er fra Russland. Og for å støtte Ukraina, tar vi gjerne inn nye produkter fra Ukraina», sa han til Kampanje.

ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Vegard Kjuus. Foto: Meny.
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Vegard Kjuus. Foto: Meny. Vis mer

Men dagens kundeavis, et halvt år etter, tilsier noe annet: Sammen med norske gresskar og sørafrikanske klementiner, er nemlig ferske tyttebær fra Russland blant ukas «sunn-spirasjon»-tilbud fra matvarebutikken.

Ifølge Kjuus skyldes dette en glipp i korrekturlesinga.

Tyttebærene er nemlig svenske.

- Jeg vil beklage. Dette har vi nulltoleranse for, skriver Kjuus til Dagbladet.

Kan reagere

Kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne forklarer at Meny hadde tyttebær på tilbud også for et år siden. Den gangen var bærene russiske.

- Her ble det gjort en feil. Det er rettet opp i kundeavisene på nett, men vi rakk dessverre ikke trykken. Det er uheldig, sier hun.

TYTTEBÆR-GLIPP: Det er altså svenske tyttebær i plastbøttene, for dem som ikke har tid til å plukke selv. Foto: Dagbladet
TYTTEBÆR-GLIPP: Det er altså svenske tyttebær i plastbøttene, for dem som ikke har tid til å plukke selv. Foto: Dagbladet Vis mer

Det er ca. 300 000 nordmenn som mottar Menys kundeavis. Hynne sier det er sannsynlig at de vil motta klager fra kunder.

- Vi har ikke mottatt noen klager ennå, men feilmerkinger pleier å skape reaksjoner. Det er alltid kjedelig. Det er klart vi ønsker å gi korrekt informasjon.

Kommunikasjonssjefen forteller at Meny-butikkene fremdeles boikotter alle russiske varer. Om dette en gang vil ta slutt, vil ikke Hynne svare på.

KOMMUNIKASJONSSJEF: Nina Horn Hynne. Foto: Meny
KOMMUNIKASJONSSJEF: Nina Horn Hynne. Foto: Meny Vis mer

Selv om russiske matvarer ikke slipper inn i butikkhyllene, er det heller ikke mulig å finne de ukrainske varene som direktør Vegard Kjuus i Meny ønsket velkommen.

- Ukrainas fokus er, forståelig nok, ikke på eksport av varer, men å sørge for selvforsyning. Vi har derfor ikke fått tilgang på ukrainske varer, men er selvfølgelig positive om det blir aktuelt, sier kommunikasjonssjef Hynne.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer