Tyv felt av fotsvette

Den 29 år gamle danske tyven greide å rømme fra politiet etter å ha gjort innbrudd. Men i går ble han dømt på grunn av tre hunder og litt fotsvette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble skrevet dansk rettshistorie i går da en 29 år gammel tyv ble dømt på bakgrunn av lukta fra føttene hans. Sammen med tre kolleger brøt han seg i fjor inn i et hus i Kongerslev ved Aalborg og stjal verdier for 60 000 kroner, skriver den danske avisa B.T.

Politiet kom raskt til åstedet og pågrep tre av tyvene. Den siste greide å rømme, men mistet sin brune sko i størrelse 44. Da mannen seinere ble pågrepet, nektet han all skyld. Dermed måtte politiet bevise at skoen tilhørte mannen.

Politiet ba 29-åringen gå inn i et rom hvor der var seks metallrør. Han skulle ta på det ene røret, fem andre tilfeldig utvalgte tok på de fem andre rørene.

I naborommet gjorde tre topptrente politihunder seg klare til å avsløre forbryteren. De snuste lenge og vel på skoen som innbruddstyven hadde mistet. Så gikk de inn i rommet med metallrørene. To av hundene gikk øyeblikkelig bort til røret som 29-åringen hadde rørt ved. Den siste hunden var litt forvirra, men fant fram til slutt.

- Det går an å stole på fingeravtrykk og DNA. Men jeg tror ikke på at hunder med så stor sikkerhet kan utpeke en gjerningsmann, sier 29-åringens advokat, Poul Giversen til B.T. Han sier at saken vil bli anket.

Hvis ikke anken fører fram, får 29-åringen god tid til å vaske føttene. Han ble dømt til tre måneders ubetinget fengsel.