Tyv fikk bilen han stjal

Takket være en rettspraksis fra 1722, får en britisk biltyv beholde bilen han stjal. Årsaken er at politiet ikke har klart å finne den egentlige eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolen i Storbritannia dømte ikke biltyven, men dommerne i retten la ikke skjul på at de mente mannen som var siktet for biltyveri, var skyldig.

Takket være en rettspraksis fra 1722 kan biltyven dermed beholde bilen. Loven argumenterer med at selv en tyv har krav på beskyttelse av loven, for tyvegodset han er blitt frastjålet. Unntak tyvegods som narkotika og våpen, melder Sky News.

Etter at domstolen bestemte at biltyven skulle få tilbake bilen, og i tillegg var berettiget en erstatning for den urett han var utsatt for, frykter britisk politi lignende krav fra andre tyver som har sluppet straff, men som er blitt fratatt tyvegodset sitt.

Politiet er redd at tyver i framtiden vil skjule spor på tyvegods som kan avsløre den egentlige eieren. Eksemplene er mange, blant annet at tyver ødelegger serie- og chassisnummer på elektroniske produkter og biler. Aktor i straffesaken mot biltyven som fikk tilbake den stjålne bilen, vurderer å anke dommen. Det er eneste måten å få satt en stopper for hva man frykter kan bli konsekvensene av dommen. I tillegg vil politiet ha en lovendring.