Tyvegods smugles med posten

Tollerne i Steinkjer har kommet over det de mener er organisert smugling av tyvegods via postverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare den siste måneden er tre forsendelser av tyvegods til en verdi av cirka 50.000 kroner - hovedsaklig merkeklær - blitt stoppet av tollerne.

Alle pakkene er sendt fra Namdal og har mottakeradresser i Estland. Beslagene inneholder dyre merkeklær, blant annet av merkene Adidas, Nike og Fila.

- Kriminelle leter tydeligvis etter alternative og mer «oppfinnsomme» fraktmuligheter enn å sende varene med bil. Selv om vi er klar over at denne virksomheten forekommer, utelukker jeg ikke at flere forsendelser har gått ubemerket ut av landet med postgangen, sier Geir Olsen til Trønderavisa.

To av forsendelsene som tollerne har holdt igjen, stammer fra et tyveri i en sportsforretning i Grong 19. mars i år. Tyven(e) ble ikke grepet på fersk gjerning den gangen, men innehaveren av forretningen registrerte i etterkant alle klærne som var stjålet og sendte bilder av merkeklærne til politiet.

Den antatte hovedmannen, en russer, har forlatt landet og skal nå være i Estland. Beslaget settes i sammenheng med det politiet betegner som «organisert kriminalitet fra bander/personer hjemmehørende i tidligere østblokkland».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer