Tyvekongens datter på raid i Norge

Politiet tror unge jenter ble tvunget til Norge for å stjele sammen med datteren til verdens mest beryktede tyv.

PÅ RØMMEN: Disse to unge jentene ble tatt for tyveri i Oslo, og anses for å være ofre for menneskehandel. De skal ha operert i Norge sammen med datteren til Europas mest fryktede barnetyvkonge - Fehim Hamidovic. Foto: Politiet
PÅ RØMMEN: Disse to unge jentene ble tatt for tyveri i Oslo, og anses for å være ofre for menneskehandel. De skal ha operert i Norge sammen med datteren til Europas mest fryktede barnetyvkonge - Fehim Hamidovic. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 14. oktober i fjor ble fire personer pågrepet i ei drosje i Storgata i Oslo sentrum: en voksen kvinne, en mann, og to jenter på 14 og 17 år. Den ene jenta skal ha hatt tyvegods på seg, og politiet satt på videoopptak av jentene idet de skal ha utført lommetyverier ved Oslo S.

Men politiet ante at saken handlet om mer enn «bare» tyveri. De voksne ble siktet for menneskehandel, mens jentene fikk beskyttelse på hemmelig sted. Det hjalp likevel ikke: Slik Dagbladet meldte denne uka har de to jentene stukket av.

Oslo-politiet har etterlyst dem over hele Europa, og tror at de er i Italia. Politiet tror jentene er tilbake hos miljøet til en av de mest beryktede tyvene i moderne europeisk historie. Et miljø der hundrevis av barn er blitt utnyttet og tvunget til å stjele.

Bestefaren Bosniske Fehim Hamidovic (62) omtales ofte som den moderne Fagin, etter den kyniske barnebandelederen i Charles Dickens' «Oliver Twist». Hamidovic soner nå i fransk fengsel, og antas å stå bak lommetyverier over hele Europa.

Selv så han på seg selv som en godslig og omsorgsfull bestefar. Politiet mente hans flere hundre barn sterke hær av lommetyver har tusenvis av lovbrudd på samvittigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer