FANGET OPP: Tyven mener han ble gjenkjent av familie og kolleger på bildet som jernvarehandelen postet på Facebook. Foto: PA
FANGET OPP: Tyven mener han ble gjenkjent av familie og kolleger på bildet som jernvarehandelen postet på Facebook. Foto: PAVis mer

Tyven ble arrestert da han meldte fra om etterlysningsbildet av seg selv

Mente han ble gjenkjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tyv i 20-åra ble filmet av overvåkningskameraer etter å ha prøvd å stjele en magnet i en jernvarehandel i byen Cambridge i England.

Butikken printet ut et sensurert bilde av tyven og postet det på Facebook og i lokalavisa for å identifisere tyven.

Og heldigvis for butikken var ikke tyven fornøyd med butikkens etterlysning, og i stedet for å ligge lavt bestemte han seg for å dra til politiet for å klage over at bildet var publisert.

- Du kan godt si at han ikke var den skarpeste kniven i skuffen, sier butikkeier Neil Mackay ifølge The Telegraph.

Klaget bildet til politiet Mannen ble arrestert og tiltalt for nasking, og ifølge Cambridge News ble politiet svært overrasket da mannen dukket opp på politistasjonen

 ANNONSEN: Tyven ble fanget opp på kamera da han prøvde stjele en magnet. Foto: Macayas Hardware
ANNONSEN: Tyven ble fanget opp på kamera da han prøvde stjele en magnet. Foto: Macayas Hardware Vis mer

Tyven skal ha fortalt politiet at familien hadde gjenkjent han på bildet og at han skal ha mistet jobben i et taktekkerfirma da ryktene begynte å gå om at han muligens var tyven på bildet.

- Jeg forventet ikke at han skulle bli tatt, så jeg kunne ikke tro det da jeg fikk vite at han hadde dukket opp på politistasjonen for å identifsere seg selv. Der er umulig å ikke le, sier Mackay.

- Jeg ser uærlig ut Ifølge påtalemyndigheten skal tyven under avhøret fortalt at familien begynte å lide som et resultat av denne hendelsen.

- Min lillesøster ble mobbet på skolen og sjefen min sa at han ikke lenger kunne stole på meg, sa han i avhør.

I retten kom det fram at han hadde planer om å betale for magneten, men at han ble stoppet av de ansatte før han fikk mulighet til å betale.

- Muligens var det fordi jeg ser uærlig ut, sa han.

Tyven ble dømt til å betale en bot på 400 pund og saksomkostninger på 620 pund. Magnaten han prøvde å stjele kostet 23 pund.