Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyven fikk «jackpot» da han fant 110 000 kroner i en bil i Arendal

Se tyven bli avslørt av overvåkningskameraet. Nå får han en sjanse til å levere pengene tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jan Erik Stiansen i Arendal-selskapet RSA Bil hadde nettopp solgt en båt, og hadde 110 000 kroner liggende i hanskerommet på bilen sin da en frekk tyv var på ferde på parkeringsplassen.

Mannen gikk rolig rundt i parkeringshuset lørdag ettermiddag, og drakk på det som ser ut til å være en ølboks, mens han kjente på forskjellige bildører.

Da han fant bilen til Stiansen fikk han napp.

SYKLET VEKK: Tyven syklet vekk fra parkeringsplassen etter å ha rasket med seg 110 000 kroner.
SYKLET VEKK: Tyven syklet vekk fra parkeringsplassen etter å ha rasket med seg 110 000 kroner. Vis mer

- Tyven fikk skikkelig jackpot. Han kan umulig ha visst at pengene lå i hanskerommet. Det visste bare jeg, samboeren og han som kjøpte båten, sier Stiansen til Dagbladet.

- Jeg hadde håndverkere hjemme så jeg tenkte at det eneste sikre var å ha pengene med meg. De lå ikke synlige i bilen, sier han.

Planen var å sette pengene i banken etter helga. Det fikk han aldri anledning til. Pengene ble rappet ut av bilen bare noen få meter fra kontoret der Stiansen og hans kollegaer var på jobb.

- Lever pengene tilbake! Hele hendelsen ble fanget av overvåkningskameraene på parkeringsplassen. Der ser vi hvordan tyven først romsterer rundt inne i bilen før han viser seg skikkelig fram for kameraet og sykler vekk.

AVSLAPPET: Mannen som skal ha tatt med seg 110 000 kroner fra en bil i Arendal så rimelig avslappet ut der han gikk rundt med det som ser ut til å være en ølboks i hånda.
AVSLAPPET: Mannen som skal ha tatt med seg 110 000 kroner fra en bil i Arendal så rimelig avslappet ut der han gikk rundt med det som ser ut til å være en ølboks i hånda. Vis mer

- Politiet sa at det ofte er vanskelig med kvaliteten på overvåkningsvideoer, men denne sa de at var i god kvalitet og det var lett å se personen, sier Stiansen.

Han gir tyven en sjanse:

- Lever pengene tilbake innen tirsdag, så er jeg klar til å trekke anmeldelsen.

I AKSJON:  Her holder tyven på inne i bilen til Stiansen.
I AKSJON: Her holder tyven på inne i bilen til Stiansen. Vis mer

Overfor lokalavisa Agderposten utlover han også en dusør.

Lover 10 000 i dusør - Den som kommer med tips slik at pengene kommer til rette får 10 000 kroner i dusør. Er det noen som kan komme med tips om navnet på vedkommende, slik at rett person blir tatt, er mye gjort, sier han til lokalavisa.

Fungerende etterforskningsleder på Arendal politistasjon, Rune Boye, sier til avisa at dette betegnes som grovt tyveri og at saken skal etterforskes.

- Det viktigste for meg er å få pengene tilbake, sier Stiansen til Dagbladet.

KLART BILDE: Politiet har fått overvåkningsvideoen, som gir et klart bilde av personen som holdt på inne i Stiansens bil.
KLART BILDE: Politiet har fått overvåkningsvideoen, som gir et klart bilde av personen som holdt på inne i Stiansens bil. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media