- Tyven kom mot ham med hevet arm

Securitas mener ny video viser at vekteren ble angrepet av salattyven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.nos reportere har sett en ny overvåkningsvideo fra Egertorget som viser deler av hendelsesforløpet før salat-tyven blir lagt i bakken av Securitas-vektere.

På videoen ser man tydelig at vekteren rygger mens tyven kommer mot ham med en arm hevet. Vekteren rygger i raskt tempo. Her forsvinner bildet er øyeblikk, før vi ser den ene vekteren legger mannen i bakken. Denne videoen er nå oversendt oslopolitiet.

- Vår vekter blir angrepet av tyven. Han prøver så å trekke seg tilbake for å hente forsterkninger, men blir angrepet på nytt, sier administrerende direktør i Securitas, Roar Lund til Dagbladet.no.

Les også: Får ingen konsekvenser for vekterne.

Omstridt mageleie

- Men mageleie er en svært omstridt måte å legge folk i bakken på?

- Jeg er ingen ekspert på verken den ene eller den andre typen grep. Men av og til er det nødvendig å legge folk i bakken. Vi tar gjerne i mot råd vi. Alle kan være etterpåkloke, sier Lund.

Han legger til:

- Det er klart tre mot en er feigt, og at dette ser voldsomt ut. Men våre vektere skal ikke håndtere slike situasjoner alene, sier Lund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.