Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyven ringte politiet

Innbruddstyven trodde han fant et hode på formalin hos kunstneren og tipset politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunstneren Richard Morrison har fått en offisiell beklagelse fra politiet i Liverpool etter at de sparket inn døra i hjemmet hans.

En innbruddstyv brøt seg inn hos Morrison på jakt etter verdisaker, men fikk sjokk da han fant et glass med mystiske ting i. Tyven trodde det var et menneskehode og ringte politiet. De troppet opp med en ransakelsesordre og sparket inn døra til Morrison. Bare for å finne ut at kunstneren hadde laget en maske av bacon og lagt den i formalin.

- Det ville vært tjenesteforsømmelse å ikke følge opp dette tipset. Det var helt nødvendig å undersøke saken, sier politiinspektør Stephen Naylor til BBC.

Morrison er inspirert av den kjente sjokk-kunstneren Damien Hirst, og er mildt sagt overrasket over at tyven ble så sjokkert.

- Politiet fortalte meg at innbruddstyven var helt forskremt og fikk en samvittighetskrise. Han tilsto alle lovbruddene til sin mor, sier Morrison.

Tilståelsene førte til at innbruddstyven må tilbringe tid bak lås og slå for flere tilfeller av kriminalitet.

- Selvfølgelig er det et litt makabert kunstverk, men jeg hadde aldri ventet meg å få denne typen reaksjoner, sier Morrison.