Tyven slo etter politiet med øks

Brøt seg inn i butikk i Alta sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved 6-tida i morges fikk politiet i Alta melding om innbrudd i en elektronikkbutikk i sentrum. Tyven, som stakk av med flere digitalkameraer, hadde finlandshette, sekk og en gjenstand i hånda.

Da politipatruljen kom fram til butikken hadde tyven tatt seg ut bakveien og rømt til skogs. Politiet fulgte sporene hans i snøen ut til Nyland, rett ved Høgskolen i Finnmark.

- Politifolkene tok opp forfølgelsen av tyven, og da han skjønte at ferden var slutt, trakk han fram en langskaftet øks og slo etter politiet som prøvde å pågripe ham, sier operasjonsleder Frank Listøl i Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet sprayet mannen med peppergass, men det stoppet ikke øksedesperadoen. Dermed valgte de å avvente situasjonen til det kom forsterkninger til stedet.

- Han var svært aggressiv og truende, så vi sendte ut fire nye politifolk. 90 minutter etter innbruddet, ble gjerningsmannen pågrepet uten mer dramatikk, sier Listøl.

Politiet har funnet tyvegods i mannens sekk, men det er fortsatt uklart om alle kameraene er kommet til rette. Det er heller ikke klart om det var flere om innbruddet.

Politiet holder på med åstedsundersøkelse, mens øksedesperadoen sitter i arresten i Alta. Mannen er en kjenning av politiet, og han har flere uoppgjorte saker på seg.

I løpet av dagen blir det vurdert om han skal framstilles for varetekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer