Tyven tipset politiet selv

En 26 år gammel mann fra Tønsberg varslet selv politiet om innbruddet han var i ferd med å begå. Han ville i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like etter klokken 23 lørdag kveld fikk politiet en anonym melding om at en mann var i ferd med å knuse en rute og ta seg inn på Ringshaug skole i Tønsberg kommune, melder Tønsberg Blad.


Innrømmet innbrudd

Politiet rykket ut og pågrep 26-åringen ved skolen. Han hadde demontert et vindu, men tilsynelatende ikke rukket å stjele noe. Mannen erkjente innbruddsforsøket og ble tatt med til sentralarresten i Tønsberg, i utgangspunktet som siktet for forsøk på grovt tyveri.

Mannen forsøkte først å skjule at han var den anonyme tipseren, men da han ble konfrontert med telefonlista innrømmet han alt. Han forklarte til politiet at han gjorde dette fordi han ville i fengsel.

Ingen grunn til fengsling

Dette skaper et påtalemessig dilemma for politiet. Hvis mannen skal kunne tiltales og straffes for forsøk på grovt tyveri, må det bevises at forsøket skjedde i vinnings hensikt. Men når hensikten var å komme i fengsel, går ikke det.

- Vi finner ikke grunn til å etterkomme hans ønske om fengsling, sier politiadvokat Thomas Kragelund, jourhavende embedsmann i Vestfoldpolitidistrikt til Tønsberg Blad.

Kragelund mener episoden er tragikomisk.