Tyven tok selfier med stjålet telefon - tatt av politiet

Bildene ble lagret på Icloud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 19.45 meldte Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter om at en østeuropeer var pågrepet med en Iphone 4 i Drammen.

Iphonen ble meldt stjålet av eieren 5. mai i år, og tyven kan takke seg selv for at mobilen ble funnet. Eieren av telefonen hadde nemlig opprettet en Icloud-konto som automatisk laster opp bilder tatt med telefonen.

Etter at eieren hadde meldt mobilen stjålet, begynte det plutselig å tikke inn nye bilder av tyven inn på Icloud-kontoen. Tyven var ikke klar over at bildene han tok ble lagret.

- Han var veldig aktiv på selfie-fronten. Han tok flere bilder av seg, og eieren fikk stadig bilder av denne mannen. Hun ga oss bildene, og vi klarte å gjenkjenne omgivelsene der han stadig tok selfier, sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen til Dagbladet.

Johansen mener at den fornærmede har medvirket til å fange tyven, og at de på bakgrunn av bildeinformasjonen holdt utkikk etter mannen.

- Mange av bildene var tatt i Byparken, og alle betjentene visste hvordan han så ut. Han erkjenner ingenting, men blir sittende i arresten til i morgen. Da skal vi ta avhør av mannen, sier Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer