Tyven tok selfier med stjålet telefon - tatt av politiet

Bildene ble lagret på Icloud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 19.45 meldte Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter om at en østeuropeer var pågrepet med en Iphone 4 i Drammen.

Iphonen ble meldt stjålet av eieren 5. mai i år, og tyven kan takke seg selv for at mobilen ble funnet. Eieren av telefonen hadde nemlig opprettet en Icloud-konto som automatisk laster opp bilder tatt med telefonen.

Etter at eieren hadde meldt mobilen stjålet, begynte det plutselig å tikke inn nye bilder av tyven inn på Icloud-kontoen. Tyven var ikke klar over at bildene han tok ble lagret.

- Han var veldig aktiv på selfie-fronten. Han tok flere bilder av seg, og eieren fikk stadig bilder av denne mannen. Hun ga oss bildene, og vi klarte å gjenkjenne omgivelsene der han stadig tok selfier, sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen til Dagbladet.

Johansen mener at den fornærmede har medvirket til å fange tyven, og at de på bakgrunn av bildeinformasjonen holdt utkikk etter mannen.

- Mange av bildene var tatt i Byparken, og alle betjentene visste hvordan han så ut. Han erkjenner ingenting, men blir sittende i arresten til i morgen. Da skal vi ta avhør av mannen, sier Johansen.