Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyven, tyven

Danske kronprins Fredrik ga seg selv en ny hjemmeside i bursdagspresang. Nå viser det seg at designet på siden er stjålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Fredrik er en populær mann, og når han ga seg selv (og resten av verden) en egen hjemmeside i 35-årsgave trakk ikke det akkurat ned. Men nå er fortryllelsen brutt. Det viser seg nemlig at designeren som var ansvarlig for utformingen av den kongelige hjemmesiden hadde stjålet rått fra en annen hjemmeside.

Svenskene først

Og tyven hadde ikke stjålet fra hvem som helst. Skal man lage en kongelig hjemmeside kan man like godt stjele fra noen som er flinke på design.

Firmaet Made in Sthlm oppdaget likheten og anklaget sin danske kollega for tyveri, skriver Expressen

- Vi har sett på det rent visuelle og opplever dette som et brudd på opphavsretten. Vi anser at det danske webselskapet Bysted har skadet oss og har derfor tatt kontakt med advokat, sier Martin Stenke administrerende direktør i Made in Sthlm til nyhetsbyrået TT.

Selskapet krever nå erstatning for tiden de har brukt på saken, ubehag og for utgifter de har hatt i forbindelse med saken.

Hardt ut

Så sent som tirsdag tok danske Bysted sterk avstand fra påstand om kopiering.

- Det er riktig at sidene likner hverandre utrolig mye, men jeg er sikker på at jeg kan dokumentere at det spørsmål om en tilfeldighet, sa prosjektlederen for kronprinsens side Ajs Dam ril Ritzau og avviste alle erstatningskrav. Men så fikk pipen en annen lyd.

- Vi beklager dypt både overfor Kronprinsen og det svenske selskapet at vi ikke lenger med sikkerhet kan si at likheten mellom sidene er tilfeldig, sa Dam til Ritzau på i går.

En gjennomgang av Bysteds maskiner og andre dokumenter viste nemlig at påstandene om plagiat ikke var grunnløse. Designansvarlig for siden fikk sparken på dagen, mens det svenske selskapet Made in Sthlm tilbyr kronprinsen designhjelp. Bysted er nå i ferd med å designe en ny hjemmeside og inntil det arbeidet er ferdig vil «juksesiden» være tilgjengelig.

Sammenlikn hjemmesidene selv

Kronprins Fredriks hjemmeside

Made in Sthlms side

ORIGINALEN: Slik ser designbyråets side ut.
TIL FORVEKSLING: Designerfirmaet innrømmer nå at det er mer enn tilfeldigheter bak likheten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media