Tyvene (10) stakk av med dusøren

Stjal mobiler og «fant» dem igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to ti år gamle danske guttene hadde pønsket ut det de trodde var en vanntett plan. Etter å ha stjålet tre mobiltelefoner fra båten til et tysk par i Assens i Danmark, troppet de selv opp på havna og presenterte seg som vitner til tyveriet, skriver den danske avisa Politiken.

Guttene kunne gi politiet et fullgodt signalement av «tyvene»: Den ene hadde grønn hanekam, og den andre var skallet. Politiet satte i gang med etterforskningen, og guttene dro fra havna – for så å komme tilbake igjen kort tid etterpå.

Da hadde de angivelig funnet den ene av telefonene i en sandkasse.

- Den fornærmede ble så glad at hun stakk til dem noen penger i dusør. Men da guttene kom tilbake litt senere med enda en telefon som de hadde «funnet», fattet hun mistanke og ringte til politiet, sier politiassistent i Assens, Anders Coisbo til Politiken.

Politiet tok enda en prat med guttene, og denne gangen tilstod den ene av dem tyveriet. Dermed måtte de klare seg uten både telefonene og dusøren.

KREATIVE MOBILTYVER: De unge mobiltyvene ville heller ha dusøren enn mobiltelefonene. NB: Telefonene på bildet er ikke de samme som ble stjålet. Foto: SCANPIX / MATS ANDERSSON
KREATIVE MOBILTYVER: De unge mobiltyvene ville heller ha dusøren enn mobiltelefonene. NB: Telefonene på bildet er ikke de samme som ble stjålet. Foto: SCANPIX / MATS ANDERSSON Vis mer