FANGET OPP PÅ KAMERA: Tyvene så ikke viltkameraet som var gjemt i et bjørketre utenfor familien Almes hus. Foto: Privat
FANGET OPP PÅ KAMERA: Tyvene så ikke viltkameraet som var gjemt i et bjørketre utenfor familien Almes hus. Foto: PrivatVis mer

Tyvene endevendte huset til familien Alme - men overså en liten ting

Ble fanget opp av viltkamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Torunn Roligheten Alme og ektemannen hennes kom hjem fra jobb tirsdag ettermiddag ble de møtt av et forferdelig syn.

Huset deres i Skien var endevendt fra rom til rom.

- Vi hadde vært på jobb og da vi kom inn i huset fikk vi sjokk. Det som møtte oss var et hus som var endevendt fra kjeller til loft, sier Torunn til Dagbladet.

Det var Varden som først omtalte saken.

- Ikke klart å få med seg noe

I det to etasjer store huset hadde det på formiddagen vært en innbruddsbande på ferde mens ekteparet Alme var på jobb. De hadde etterlatt seg huset som en slagmark, og det eneste stedet som var uberørt var kjøkkenet.

- Det første vi begynte å tenke på var hva tyvene hadde fått med seg, men merkelig nok har vi foreløpig ikke funnet noe som er borte. Sølv, datamaskiner og verdisaker lå igjen, sier hun.

Heldigvis hadde Torunn og familien lagt igjen en felle til eventuelle tyver som hadde planer om å bryte seg inn i huset deres.

Fordi det innbruddstyvene ikke visste var at det ble tatt bilder av dem med et viltkamera som familien Alme hadde festet inne i en bjørk på utsiden av huset.

- Vi har ikke dette kameraet oppe hele året, men huset vårt ligger ganske alene til, uten nære naboer, og derfor har vi i perioder satt det opp.

Tatt etter nytt innbrudd

Tyvene prøvde å bryte seg inn i et nytt hus på Nes dagen etter innbruddet hos familien Alme, men familien kom hjem og tok dem på fersken. De varslet politiet, ga dem nummerskilt på bilen, og tyvene ble heldigvis tatt.

Operasjonsleder ved Sør- Øst politidistrikt, Ola Kamben, forteller at innbruddsbanden blir siktet for begge forhold, og utelukker ikke at de kan stå bak andre innbrudd i fylket.

– De tre er østeuropeere som vi sjekker om har utført andre innbrudd, og om det er samme bande som har drevet med mobil vinningskriminalitet i området, sier Kamben.

Hjemme hos familien Alme er man lettet over at tyvene er tatt.

- Det er kjipt at slike mennesker gjør det surt for veldig mange andre, men dette skal ikke få ødelegge sommerferien vår, sier Torunn som fortsatt holder på å rydde opp i rotet som banden etterlot seg.

SLÅSS MOT TYVER: Brødrene Jens Christian og Peter Jørgensen forteller om de dramatiske minuttene de ble truet med pistol og kniv i sitt eget hjem. Det endte med at tyvene la på sprang. Video: TV Syd Vis mer